La Ciutat

 

Barcelona és la 2a ciutat d'Espanya en població, la 12a d'Europa, i la capital del principat de Catalunya. Hi han 2 idiomes oficials el Català i el Castellà. L'any 2012 va entrar a la llista de les 10 ciutats més visitades del món.

Quan visitar la ciutat?

A Barcelona hi han turistes tot l'any, el seu clima i sobretot la seva gran oferta cultural fan que la ciutat sigui atractiva en qualsevol època de l'any. De totes maneres hi han determinades dates en les que la ciutat es mostra de manera particular:

Primavera Estiu

23 d'abril: Sant Jordi.

15 d'agost: Festa major de Gràcia.

Tardor Hivern

24 de setembre: Festes de la mercè.

13 de desembre: Santa Llúcia.

12 de febrer: Santa Eulàlia.

Clima i Localització

Barcelona es troba a en una ubicació privilegiada (41°24' Nord, i 2°10' Est), d'una banda el Mar Mediterrani (disposa de 2 ports i de 7 platges), i de l'altra cap a l'interior la Serra de Collserola, el Tibidabo és el cim més alt de a serra amb un alçada de 516m.

El clima és de tipus mediterrani, té més de 250 dies de sol anuals de mitjana, els mesos de juny i juliol son els menys plujosos de l'any, setembre i octubre els que més. Les temperatures se situen entre els 10 i 15 graus a l'hivern i entre els 25 i 30 graus a l'estiu.

Població

A gener de 2013 Barcelona comptava amb 1.628.090 habitants, a l'àrea metropolitana (36 municipis) n'hi viuen 4.542.490, el 63% de la població de Catalunya. És la una de les 10 majors aglomeracions europees, engloba ciutats com Sabadell, Terrassa, l'Hospitalet, etc.

Barcelona i el turisme

L'any 2013 La ciutat va tenir 7.571.766 turistes allotjats en els seus Hotels, gairebé 2 milions més que tots els habitants de l'área metropolitana junts. Barcelona és la tercera ciutat del món més fotografiada a Google (només darrera de Nueva York i Roma).

Els número de turistes que visiten la ciutat comtal no ha parat d'augmentar els darrers anys, en son el principal atractiu: Les Rambles, la Sagrada Família, el Barri Gòtic, el Museu del Barça, i els edificis modernistes.

La ciutat ofereix una gran varietat de propostes lúdiques: museus, gastronomia, oci nocturn, i moltres altres que l'han feta molt atractiva pel visitant.

Informació extreta de l'article de Viquipèdia,
Barcelona Turisme